Profile necirculare – NC Line HOBAS

Profilele necirculare sau NC de la HOBAS, utilizate în principal pentru reabilitarea prin relining a canalizărilor deteriorate, sunt fabricate pe o matrita conectata la unu dispozitiv computerizat de turnare prin infasurare. Procesul de infasurare se efectuează în conformitate cu un anumit proiect standard. Acesta este la rândul său, stabilit de client şi/sau cerinţele proiectului in functie de rezultatele calculului static şi specificaţiile de rezistenţă chimică.

 

O caracteristică distinctivă pentru producţia conductelor NC de la HOBAS este stratul interior al conductei care este bogat in rasina, caracteristică pentru care sunt cunoscute Tuburile Turnate prin Centrifugare ale HOBAS. Odată ce acest strat se aplică pe o peliculă, se începe turnarea efectivă a conductei, inclusiv a cuplajului acesteia. Spre deosebire de turnarea prin centrifugare, turnarea prin înfăşurare presupune asezarea straturilor de la interior către exterior, terminindu-se cu un strat cu protecţie UV.

 

În timpul instalării, conductele sunt împinse sau trase în conductele existente şi spaţiul rămas între conducta gazdă şi profilul necircular este umplut cu un mortar de ciment rezistent la sarcinile exterioare. În felul acesta, conducta inserată este fixată în poziţia sa, creând o conductă având aceleaşi proprietati ca una nouă.

Caracteristici
Diametru nominal [DN] 300/500 - 4000 mm
Presiune nominală [PN] 1 (țevi sub presiune doar la cerere)
Produse - Profile speciale (NC Line)
- Componente pentru reabilitare
- Canalizare / Ape uzate
- Apă potabilă