Cercetare & Dezvoltare HOBAS

Este considerat a fi cel mai modern centru de cercetare și dezvoltare în domeniul sistemelor de conducte GRP din lume : HOBAS TechCenter din Wietersdorf (Austria). Aici, experții noștri monitorizează continuu performanțele de durabilitate ale diferitelor produse HOBAS, lucrează la noi game de produse și perfecționează produsele existente. În prim plan se află asigurarea unității maxime a produselor pentru clienții noștri.

 

De la producția primelor țevi HOBAS la sfârșitul anilor 1950, experții HOBAS lucrează consecvent la dezvoltarea tehnologiei produselor, a materiei prime și a instalațiilor de producție. Odată cu deschiderea HOBAS TechCenter în aprilie 2010, s-au pus bazele cercetării inovative. Pe aproximativ 1400 m pătrați și utilizând peste 30 de metode diferite de testare, ne asigurăm că la clienții noștri ajung doar cele mai bune și riguros testate soluții.

 

HOBAS TechCenter dispune de certificare TUV SUD conform cerințelor ISO 9001 și ISO 14001, fiind dotat cu mijloace de testare de ultimă oră, care permite chiar și verificarea unor componente de dimensiuni foarte mari : până la diametrul de 4 m. Presiunea internă, rigiditatea inelară, rezistența la coroziune în condiții de tensionare și dilatare, rezistența la abraziune, analize ale materiilor prime, analize de regres și proces - verificările derulate sunt la fel de impresionante ca și durabilitatea produselor HOBAS : în funcție de aplicație, institute independente de testare confirmă o durată de funcționare de peste 50 de ani.

 

În plus, HOBAS TechCenter este un laborator de testare acreditat oficial și independent în baza cerințelor OVE/ONORM EN ISO/IEC 17025.

Metode de cercetare și încercare cu aparatură de ultimă generație

  • Teste de presiune pe termen scurt și lung
  • Încercarea la tracțiune pe termen scurt și lung
  • Încercarea la coroziune pe termen scurt și lung
  • Rezistența la abraziune (Metoda Darmstadt)
  • Deformare circumferențială pe termen scurt și lung
  • Rigiditatea circumferențială pe termen scurt și lung
  • Analiza regresiei
  • Analiza procesării