HOBAS Mediu | ISO 14001

HOBAS este un producător important de sisteme de conducte GRP şi îşi asumă îmbunătăţirea continuă a performanţei de mediu. Atingerea echilibrului ecologic al intrărilor şi ieşirilor noastre este o parte din Responsabilitate Socială Corporatistă şi reprezintă o expresie globală a eforturilor noastre continue. HOBAS se asigură că nicio picătură de apă potabilă nu este pierdută şi niciun metru pătrat de sol nu este contaminat cu deşeurile din canalizare. Protecţia mediului este încorporată în viaţa de zi cu zi a tuturor angajaţilor HOBAS, precum şi în timpul tuturor următoarelor etape:

  • Proiectarea țevilor și selectarea materiilor prime
  • Procesul de producție
  • Instalarea și transportul conductelor
  • Faza de operare
  • Reciclare

ISO 14001 este cel mai important standard internaţional pentru crearea şi dezvoltarea unui Sistem de Management al Mediului. HOBAS este o companie responsabilă faţă de mediu şi sistemul ISO 14001 furnizează un cadru eficient pentru a îmbunătăţi în permanenţă performanţa de mediu. O certificare TÜV SÜD dovedeşte că societatea îşi asumă măsuri active pentru a-şi îndeplini această responsabilitate.

Știați că 376,734 tone de CO2au fostsalvate de  jackingla prima secțiune dcu lungimea de 5.7 km a proiectului Czajka? Aceste valori au fost derivate dintr-un studiu ecologic realizat de HOBAS și GSTT (Societatea Germană pentru Tehnologia Săpăturilor). Sondajul care a fost prezentat în mai 2011 a comparat cantitatea de emisii de CO2 generate în timpul folosirii metodei jacking cu acelea care ar fi fost emise prin instalarea de conducte cu săpătură deschisă. Rezultatul a fost clar: Varșovia a dovedit că a luat decizia potrivită pentru că emisiile de CO2 au scăzut considerabil.

Foarte interesantă este abordarea de a investiga emisiile de CO2 al unui anumit proiect, de la producție, la transport și la instalarea sistemului de conducte. La fel de interesant este studiul de întreruperi ale traficului, folosind site-ul de contorizări de trafic în timpul lucrărilor de instalare. O atenție deosebită a fost acordată fazei de instalare și de asemenea emisiilor de trafic, deoarece acestea oferă cel mai însemnat potențial de reducere a emisiilor de CO2. Clic AICI pentru a citi studiul complet.